LEVA MIN DRÖM -

IN COLOR

OM MIG

Mitt intresse för konsten började väldigt tidigt i mitt liv, det fanns nog där direkt när jag föddes. Jag minns att jag ofta hade med mig block och pennor under tidiga tonåren och det var mest teckning som gällde. 


Mina gener kring det estetiska kommer garanterat från min farfar Sven, som gärna målade själv. En av hans målningar står som inspiration i min ateljé, likaså finns hans gamla staffli hos mig. Jag tror att han hade gillat mina målningar om han kunnat se dem. 


Tidigt i min tonårstid gick jag en kurs hos en konstnär i Munka Ljungby där jag växte upp. De dagar jag var hos henne gav otroligt mycket. Hon är en fantastisk konstnär och hennes varma sätt att lära ut på gav så mycket. Det var mycket teckning för min del men hon lärde mig även en hel del tekniker inom akvarell. 


Som komplement till mitt eget skapande under denna tid gick jag till biblioteket och lånade tjocka böcker om olika konstnärer. Främst Skagenmålarna fångade mitt intresse efter en resa till Skagen och jag tror att jag än idag kan namnge de flesta på många av målningarna. Jag var insnöad kan man säga. 


När gymnasiet närmade sig var valet inte så svårt, jag sökte in på estetiska programmet bild och form och spenderade några av de bästa åren i mitt liv där. Jag fick ägna mig åt mitt intresse med fantastiska lärare som stöd, dessutom fick jag så många nya vänner. Det var en härlig tid. 


Efter gymnasiet gick vägarna på annat håll och jag bestämde mig för att gå lärarutbildningen i Malmö. Sen rullade livet på efter det med arbete, giftermål och barn och åren gick. Här föll mitt intresse lite i träda, tiden fanns inte och jag brukar ju säga att "var sak har sin tid".


Sen några år tillbaka ser mitt liv annorlunda ut, jag har mina barn på halvtid och helt plötsligt fanns det tid för skapandet igen. 2020 blev jag sambo med min kärlek Emil och jag fick en helt egen ateljé i vårt hem utanför Helsingborg. Där kan jag stänga in mig och låta inspirationen flöda. Jag hoppade också på en kurs på Facebook vid årsskiftet 19-20 och detta gav mig så mycket och väckte allt som legat i dunkel. 


När det inte målas, eller ritas med mina underbara barn tycker jag även om att pyssla med min bullet journal, varför köpa en kalender när man kan göra sin egen?! Förutom måleriet är en stor del av mig det andliga intresset, något som också syns i mina målningar. Jag mediterar, omger mig med kristaller och eteriska oljor, pratar med månen och förstår inte hur någon kan starta dagen utan att dra några orakelkort. 


Nu står jag inför en ny tid där ja ska ägna mig helt åt min konst under en period, Följ gärna min resa, enklast på mina sociala medier 


Må väl du vackra människa!